Liyofilizatör dondurarak kurutucu

2022-09-06 14:23:57

Liyofilizatör dondurarak kurutucu Liyofilizatör dondurarak kurutucu, ham, donmuş üründeki nemi bir vakum sistemi ve süblimasyon adı verilen süreç aracılığıyla alır. Ham ürün istenilen parça boyutuna kesilir ve tepsilere eşit şekilde yayılır. Tepsiler daha sonra sıkıca kapatılan bir soğutmalı liyofilizatör dondurarak kurutma odasına yüklenir. Liyofilizatör dondurarak kurutma odasının vakum sistemi, üründeki buzu çıkarır ve süblimasyon adı verilen bir işlemde sıvı halde hareket etmeden doğrudan buhara dönüştürür. Üründen su donmuş halde alındığından, hücre yapısı bozulmadan kalır ve bitmiş ürün, taze muadili ile yakın benzerlik gösterir, böylece parça kimliğini korur. 


Değişen tüketici değerleri, daha fazla insanı, anlaşılır etiketlere sahip gerçek, yüksek kaliteli gıda kaynaklarından beslenmeye yönlendirdi. Minimum düzeyde işlenmiş olduklarından, liyofilizatörlü dondurarak kurutucudan gelen dondurularak kurutulmuş gıdalar, sentetik, yapay ve yüksek oranda işlenmiş malzemeler içermeyen temiz bileşenler olabilir. Liyofilizatörlü dondurarak kurutucu, besin değerini diğer kurutma makinelerinden daha iyi korur ve tüketicilerin tam gıdalardan beslenme isteklerini daha da destekler. Süreç aynı zamanda orijinal ham maddenin gerçek rengini ve şeklini koruyarak tüketicilere diyetlerinde gerçek meyve ve sebzeler aldıklarına dair güvence verir. 


Dondurularak kurutulmuş bileşenlerin yoğun tadı ve aroması da ham maddenin profiline çok benzer. Liyofilizatörlü dondurarak kurutucunun bir diğer avantajı, benzersiz ihtiyaçlara ve proje hedeflerine göre özelleştirme yeteneğidir. Dondurularak kurutulmuş malzemeler, bütün meyve ve sebzelerden ince tozlara kadar birçok farklı boyut ve şekilde kesilebilir veya öğütülebilir. Bitmiş ürün, nihai ürününüze tamamen benzersiz bir lezzet profili için herhangi bir karışım veya formülasyona kolayca karıştırılabilir. 


Özelleştirme ve harmanlama yetenekleri, mutfak robotlarına gerçek meyve ve sebzeleri çok çeşitli uygulamalara dahil etme yeteneği verir. Büyüyen liyofilizatör dondurarak kurutma uygulamaları kategorileri arasında sıcak ve soğuk tahıl gevrekleri, perakende satışa hazır veya yemeye hazır atıştırmalıklar gibi kahvaltı uygulamaları ve içeceklere eklenen smoothieler veya bütün meyve parçaları gibi içecek uygulamaları yer alır.

Sorgu