İlaç dondurarak kurutucu

2022-09-06 14:23:44

Farmasötik dondurarak kurutucu Farmasötik dondurarak kurutucu (liyofilizatör), malzemelerin ısıtılmasına gerek kalmadan kurutulmasını sağlayan ekipmandır. Dondurarak kurutmada yer alan fiziksel ilke, sıvı halden geçmeden katı halden gaz haline doğrudan geçiş olan süblimleşmedir. İşlemin gerçekleşmesi için donmuş ürün, çözülmeden vakum altında kurutulur. Farmasötik dondurarak kurutucu, ürünlerin tüm özelliklerini, besin maddelerini ve fiziksel yapısını koruyarak dondurarak (süblimasyon) kuruyan yüksek teknoloji ürünü bir ekipmandır. 


Dondurarak kurutma teknolojisinin sürekli gelişimi ile, farmasötik dondurarak kurutucu, oral ilaçların dondurularak kurutulması, Çin bitkisel ilaçları, bitki özleri ve biyo-tıp alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Dondurarak kurutma teknolojisi, diğer kurutma yöntemlerinin benzersiz avantajları nedeniyle insanlar tarafından giderek daha fazla tercih edilmektedir ve uygulama ölçeği sürekli olarak hızla genişlemektedir. Farmasötik dondurarak kurutucu, donmuş haldeyken bitkilerden ve organik bileşiklerden suyu uzaklaştırır. Bu, bitkilerin ve bitkilerin tazeliğini kilitler. Görünümleri, besin içerikleri ve güçleri taze oldukları zamankiyle aynı kalır. Dondurarak kurutma, suyu yaklaşık 24 saat içinde tamamen uzaklaştırır. Suyu bu kadar çabuk uzaklaştırmaya başka hiçbir koruma yöntemi yaklaşamaz. Bu önemlidir çünkü hasat edilen bir bitki veya bileşik suyu ne kadar uzun süre tutarsa, bozulma ve besin ve gücünü kaybetme şansı o kadar artar. 


Çoğu su ekstraksiyon yöntemi, ekstraksiyon işleminde kullanılan ısı nedeniyle enzimleri ve terpenleri yok eder. Farmasötik dondurarak kurutma işlemi suyu uzaklaştırmak için ısı kullanmadığından, dondurularak kurutulmuş ürünlerdeki enzimler ve terpenler yok olmaz. Son yıllarda, Çin patentli ilaçlar Farmasötik dondurarak kurutucu tarafından işlendi. Hazırlanan Çin patent ilaçları, toz, tablet veya enjeksiyon yapmak için daldırılacak, özütlenecek, filtrelenecek, konsantre edilecek ve dondurularak kurutulacaktır.

Sorgu