Dondurularak kurutulmuş makineler

2022-09-06 14:20:41

Dondurularak kurutulmuş makineler Dondurularak kurutulmuş bir Makine, bir üründeki tüm suyu alır, başka hiçbir şey yapmaz. Ürün, orijinal besin maddelerinin, lezzetinin ve renginin neredeyse tamamını koruyarak, kaliteli üretim için bariz bir seçimdir. Dondurularak kurutulmuş makineler düşük sıcaklık ve yüksek basınçta çalışır. 


Liyofilizasyon olarak bilinen bir işlemi kullanır. Bu işlem sayesinde, korunacak gıdanın sıcaklığını düşürür. Liyofilizasyon, çoğunlukla bozulabilir meyvelerin ömrünü uzatmak veya nakliyeyi kolaylaştırmak için suyun çıkarılmasını içerir. Dondurularak kurutulmuş makine, gıda basıncını düşürerek ve donmuş suyu süblimleştirmek için ısı içeriğini ayarlayarak gıdayı dondurur. Bu nedenle, dondurularak kurutulmuş makineler, bozulabilir gıda ürünlerinin korunmasında esastır. 


Gıdanın fiziksel yapısını korur ve tüketilmeden önceki sonraki tarihlerde rehidrasyon için muhafaza eder. Gıda Dondurularak Kurutulmuş makineler, düşük sıcaklıklarda gerçekleştiği için minimum bozulma reaksiyonları sağlar. Bu, besinlerin ve renk gibi gıdanın diğer niteliklerinin tutulmasını sağlar. Yemeğin orijinal yapısı ve şekli ile yumuşak, gevrek doku özellikleri de iyi korunmuştur.

Sorgu