Dondurularak kurutulmuş ekipman

2022-09-06 14:21:07

Dondurularak kurutulmuş ekipman Liyofilizasyon olarak da bilinen dondurularak kurutulmuş ekipman, yaygın olarak üstün bir endüstriyel kurutma ve koruma yöntemi olarak kabul edilir. Daha düşük basınçta kurutma ile kaynama noktaları düşürülerek ürünlerin diğer yöntemlere göre daha düşük sıcaklıklarda kurutulmasını sağlar. Bu, ürüne verilen hasarı azaltır ve hücresel bütünlüğün korunmasını sağlar. 


Açıkça söylemek gerekirse, su içermesi koşuluyla her şey dondurularak kurutulmuş ekipman kullanılarak kurutulabilir. Dondurularak kurutulmuş ekipman genellikle gıdaların korunması ve ayrıca biyolojik ve farmasötik ürünlerin depolanması için kullanılır. Ürün yelpazemiz, 10 kg'dan 2500 kg'a kadar farklı boyutlarda dondurularak kurutulmuş ekipmanları kapsamaktadır. Bu nedenle, dondurularak kurutulmuş ekipman, yüksek kurutma hızları, piyasadaki en düşük sıcaklıklardan bazıları, kolay bakım sunar ve bireysel ihtiyaçlarınıza uygun çok çeşitli hazneler ve aksesuarlar ile birlikte gelir.


Gıda dondurularak kurutulmuş ekipmanın verimliliğini genellikle etkileyen birkaç faktör vardır. Aşağıda, ekipmanın verimliliğini optimize etmek için alınabilecek önlemlerden bazıları verilmiştir. Ürünün yüzey alanının arttırılması- donmuş malzemenin yüzey alanı ne kadar büyükse, dondurularak kurutulmuş gıda ekipmanının verimliliği o kadar yüksek olur. Ürünün kalınlığının azaltılması- ürün ne kadar kalın olursa, gıda dondurucuda kurutulan ekipmanın etkinliği o kadar düşük olur.

Sorgu