Dondurarak kurutma işlemi nedir, dondurarak kurutma işleminin ana adımları

2021-11-30 09:25:02

Dondurarak kurutma işlemi nedir, dondurarak kurutma işleminin ana adımları


Farklı üreticilerin farklı dondurarak kurutucuları, dondurarak kurutma işlemleri bazı derecelerde farklı olacaktır, ancak genel olarak dondurarak kurutma işlemi temelde veya çoğunlukla aynıdır. Hangi dondurarak kurutma ekipmanını kullanırsanız kullanın, öncelikle ürün dondurulmalıdır. Ve ön dondurma ürünleri bir IQF'de veya dondurarak kurutma odasında olabilir. Bundan sonraki süreç süblimasyon kurutmadır. Üründeki buzun süblimleşme noktasına ulaşması için dondurarak kurutma ekipmanı odasının aşırı düşük basınçta olması gerekir. Dondurarak kurutma makinesi haznesindeki havayı dışarı atmak, böylece dondurarak kurutma haznesinin bir vakum durumu haline gelmesidir.

Dondurarak kurutma işleminin ana adımları:

1. Ürünü buza dondurun ve ürünün tamamen dondurulabilmesini sağlamak için donma sıcaklığı, ürünün ötektik nokta sıcaklığından daha düşük olmalıdır.

2. Dondurarak kurutucunun buhar yoğunlaştırıcısını düşük sıcaklıkta tutmak için dondurun. Buhar kondansatörünün sıcaklığı, ürün sıcaklığından daha düşük olmalıdır.

3. Dondurarak kurutma ekipmanı odasını vakumlayın.

4. Süblimasyon termal sağlamak için ısı.


Dondurarak kurutma işlemi, normal kurutmadan daha karmaşıktır. Dondurarak kurutma işlemini tam olarak anlamak için ayrıca dondurarak kurutma hakkında temel bilgilere sahip olmanız gerekir.


Sorgu