Meyve Vakumlu Dondurarak Kurutma Makinesi

2021-12-04 09:50:41

Meyve vakumlu dondurarak kurutma makinesi

Meyve ve sebzeleri işlemek için bir meyve vakumlu dondurarak kurutma makinesi kullanmaya ne dersiniz? dondurarak kurutma makinesi, yüksek kaliteli meyve ve sebze atıştırmalıkları üretmek için çok iyidir, ancak diğer kurutma yöntemlerinden farklı olarak, dondurarak kurutma makinesi, ürünleri ve buhar kondansatörünü soğutmak için bir soğutma sistemine ihtiyaç duyar. Prensip olarak, dondurarak kurutma makineleri süblimasyon makineleridir ve diğer kurutucular evaporatif kurutma makinesidir. Sıcak hava kurutucuları ile karşılaştırıldığında, dondurarak kurutma makinelerinin fiyatları daha yüksektir ve üretim süresi daha uzundur, ancak bitmiş ürün kalitesi en iyisidir.


Dondurarak kurutma makineleri başka kurutma makineleri ile değiştirilebilir mi?

Sadece dondurarak kurutma makinesinin çalışma prensibinden analiz edin.

1. Evaporatif kurutma: Sıcak hava kurutucuları, spreyli kurutucular, vakumlu kurutucular vb. Hepsi buharlaşmalı kurutucu olan onlarca farklı kurutma makinesi türü vardır. Evaporatif kurutucu nedir? Üründeki suyu sıvı sudan gaz halindeki su buharına direkt olarak buharlaştırmaktır.

2. Süblimasyon kurutma: sadece dondurarak kurutma makinesi.

Peki, diğer kurutucuların yerini almayan dondurarak kurutma makinelerinin avantajları nelerdir? Dondurularak kurutulmuş malzemeler, besin maddelerinin ve tıbbi bileşenlerin 99%'unu tutabilir. Dondurularak kurutulmuş malzemeler biyolojik aktiviteyi koruyabilir. Dondurularak kurutulmuş malzemeler orijinal rengini, şeklini ve kokusunu koruyabilir.


Bu nedenle, meyve vakumlu dondurarak kurutma makinesi, gıda endüstrisine yatırım yapmak için en iyi seçenektir.


Sorgu