Gıda endüstrisi için kullanılan dondurarak kurutma teknolojisi

2021-11-30 09:24:04

dondurarak kurutma teknolojisi

Dondurarak kurutma teknolojisi, beslenme, hafiflik, iyi renk, iyi şekil ve iyi tat gerektiren astronot gıdalarının üretiminden kaynaklanmıştır. O zaman dondurarak kurutma teknolojisi bu sorunu çözer.

3 ana akım dondurarak kurutma teknolojisi vardır:


Dondurarak kurutma teknolojisi 1, yerinde soğutma ürünleri, soğutma ve buzlanma için su tutucular ve bölmelerin ısınması. Bu dondurarak kurutma teknolojisi esas olarak farmasötik dondurarak kurutucularda, biyolojik ürünler dondurarak kurutucularda, protein, özler vb. gibi yüksek katma değerli ürünler için dondurarak kurutucularda kullanılır. Bu dondurarak kurutma teknolojisinin avantajı, ürünün her zaman orijinal konumu ve dondurarak kurutmadan önce ve sonra hareket ettirilmesine gerek yoktur, bu da transfer kirliliğini azaltmak için faydalıdır. Bu nedenle, daha fazla farmasötik dondurarak kurutma makinesi bu teknolojiyi benimsemektedir.


Dondurarak kurutma teknolojisi 2. Dondurarak kurutma teknolojisi, soğuk hava deposu soğutma ürünlerini, soğutmak ve donmak için su tutucuları ve ısıtmak için bölmeleri benimser. Bu dondurarak kurutma teknolojisinin avantajı yüksek verimliliktir ve esas olarak toplu gıda dondurarak kurutma üretimi için kullanılır.


Dondurarak kurutma teknolojisi 3, soğuk enerjiyi ürüne aktarmak için dairesel veya kare silonun dış duvarını ve iç duvarını kullanırken, iç duvarın suyu yakaladığı ve donduğu ve direnç yongasının ısındığı dondurarak kurutma teknolojisi kullanılır. Bu teknolojinin avantajı düşük maliyetlidir, ancak dezavantajı düşük verimliliktir. Çok miktarda su buharı tamamen tutulamaz, bu da ürünün çökmesine neden olur. Aynı zamanda, vakum pompası su buharına girer ve vakum pompası yağının sık sık değiştirilmesi gerekir. Bu dondurarak kurutma teknolojisi esas olarak ev tipi dondurarak kurutucularda ve deneysel dondurarak kurutucularda kullanılır.


Sorgu