Dondurarak kurutma ekipmanı

2022-09-06 14:23:08

Dondurarak kurutma ekipmanı Dondurarak kurutma ekipmanı, tipik olarak bozulabilir bir malzemeyi korumak veya nakliye veya depolama için daha uygun hale getirmek için kullanılan düşük sıcaklıkta bir dehidrasyon işlemidir. Dondurarak kurutma ekipmanı, ürünü dondurarak ve ardından malzemedeki donmuş suyun doğrudan katı fazdan gaz fazına süblimleşmesini sağlamak için çevredeki basıncı azaltarak çalışır. Sonuç olarak, dondurularak kurutulmuş gıda maddelerinin birçok avantajı vardır; nakliyesi ve depolanması kolaydır, soğutmaya ihtiyaç duymazlar, uzun raf ömürleri vardır ve minimum hazırlıkla tüketilebilirler, bu da onu birçok hazır gıda türü için ideal bir süreç haline getirir. 


Çin'deki KEMOLO dondurarak kurutma ekipmanı, büyük hacimli, yüksek değerli ürünler için idealdir. Dondurarak kurutma ekipmanımız, işletim için yalnızca minimum personel gerektirir. KEMOLO dondurarak kurutucu üreticisi, dondurarak kurutma dünyasında 15 yılı aşkın deneyimle geliştirilmiştir. Dondurarak kurutma ekipmanını pilot ölçekten endüstriyel ölçeğe kadar rekabetçi fiyatlarla tedarik ediyoruz. Tüm hareket ve süreç parametreleri dikkatle kontrol edilir, izlenir ve kaydedilir. Tüm KEMOLO dondurarak kurutma ekipmanının benzersiz bir özelliği, dahili buhar kondansatörüdür. Harici kondenser sistemleriyle karşılaştırıldığında, ekipman kompakttır, daha az enerji kullanır, ürün kaybını en aza indirir ve kondenser sistemi büyük harici vakum valflerine dayanmadığı için önemli ölçüde daha güvenilirdir. Ayrıca, çalıştırmaları ekonomik ve bakımı kolaydır. 


Gıda endüstrisindeki dondurarak kurutma ekipmanlarının birincil amacı, kaliteyi korurken gıdanın raf ömrünü uzatmaktır. Dondurarak kurutma ekipmanının, tüm kurutma teknikleri arasında en yüksek kalitede gıda ile sonuçlandığı bilinmektedir, çünkü yapısal bütünlük, aromaların korunmasıyla birlikte korunur. Dondurarak kurutma pahalı olduğu için ağırlıklı olarak değeri yüksek ürünlerde kullanılır. Yüksek değerli dondurularak kurutulmuş ürünlere örnek olarak, sınırlı mevcudiyetleri nedeniyle mevsim meyveleri ve sebzeler, kahve; ve askeri erzak için kullanılan yiyecekler, astronotlar. Dondurarak kurutma ekipmanı, kalitenin korunması nedeniyle gıdanın dehidrasyonu için en uygun yöntem olarak görülmektedir, yani gıda ürününün aroma, rehidrasyon ve biyoaktivite gibi özellikleri, diğer teknikler kullanılarak kurutulan gıdalara kıyasla belirgin şekilde daha yüksektir.

Sorgu