Dondurarak kurutma ekipmanları

2022-09-06 14:22:07

Dondurarak kurutma ekipmanı Liyofilizasyon veya dondurarak kurutma, bir ürün dondurulduktan ve bir vakum altına yerleştirildikten sonra suyun çıkarıldığı ve buzun bir sıvı fazdan geçmeden doğrudan katıdan buhara dönüşmesine izin veren bir işlemdir. Dondurarak kurutma ekipmanı, donmuş gıdadan buzu (katı) su buharı (bir gaz) olarak çıkararak bir katının gaza doğrudan geçişi olan bilimsel "süblimasyon" ilkesinden yararlanır. Süblimasyon kullanılarak gıda, yeniden sulandırıldığında orijinal dokusunun, lezzetinin ve beslenmesinin çoğunu korur. 


Dondurarak kurutma gıda ekipmanı, ürünün sıcaklığını donma noktasının altına düşürmek için liyofilizasyon adı verilen bir işlem kullanır ve ardından suyu buhar şeklinde çıkarmak için yüksek basınçlı bir vakum uygulanır. Buhar bir kondansatör üzerinde toplanır, buza geri döner ve uzaklaştırılır. Son olarak, kademeli bir sıcaklık artışı, üründen kalan tüm 'bağlı' nemi çeker. Bu işlem, gıda ürününün fiziksel yapısını korur ve daha sonra yeniden hidrasyon için korur. Dondurarak kurutma ekipmanları ile gıdalar ve sıvılar fiziksel yapılarına zarar vermeden düşük sıcaklıklarda kurutulabilmektedir. 


Dondurularak kurutulmuş gıdaların soğutulması veya kimyasallarla korunması gerekmez ve su eklenerek hızlı ve kolay bir şekilde yeniden oluşturulabilir. Kullanılan yüksek sıcaklıklar kimyasal veya fiziksel değişikliklere neden olabileceğinden, geleneksel kurutma yöntemleri de büyük bir dezavantaja sahiptir. Bir gıda ürününün tadını veya dokusunu değiştirmek, onu yenmez veya daha az lezzetli hale getirebilir ki bu çok istenmeyen bir durumdur. KEMOLO, dünya çapında satılık dondurarak kurutma ekipmanı tasarlar ve üretir. Dondurarak kurutma ekipmanlarımız, dondurularak kurutulmuş gıda üretiminde çok popülerdir. Dondurularak kurutulmuş yiyecekler daha hafif ve daha kompakt olduğundan, alanın önemli olduğu durumlar için idealdir. Endüstriyel dondurarak kurutma ekipmanı sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sorgu