Dondurarak kurutma makineleri

2022-09-06 14:21:52

Dondurarak kurutma makineleri Dondurarak kurutma, süblimasyon yoluyla donmuş bir malzemeden suyu uzaklaştıran bir işlemdir - buzun doğrudan buhara dönüştürülmesi. Dondurarak kurutma makinelerinin amacı, suyun rehidrasyonundan sonra orijinal ürünle aynı özelliklere sahip suda kolayca çözünür bir ürün elde etmektir. Dondurarak kurutma makineleri, genel kalite açısından genellikle dehidrasyon ve kurutma işlemlerinin "Altın Standardı" olarak kabul edilir. 


Dondurarak kurutma makinelerinin diğer kurutma işlemlerine göre ne gibi avantajları vardır? Düşük işleme sıcaklıkları, besinlerin ve rengin kaybolmamasını ve proteinlerin denatüre olmamasını sağlar. İşlem sonrasında çekme ve sertleşme olmadan ürünün orijinal şekli korunur. Üründen buzun süblimleşmesiyle oluşturulan mikro gözenekler sayesinde ürün kolayca yeniden sulanır. Hava soğutmalı kondansatörlü dondurarak kurutma makinesi her zaman serin ve iyi havalandırılan bir odada tutulmalıdır. Yüksek ortam sıcaklıkları, performansı ve verimliliği düşürecek ve muhtemelen ünitenin arızalanmasına yol açacaktır! 


Soğutma için soğutulmuş su kullanan bir dondurarak kurutma makinesi, aşırı ortam sıcaklıklarından yine de kaçınılması gerekse de, yeterli alana sahip herhangi bir iç mekana yerleştirilebilir. Soğutucu, üretici yönergelerine göre yerleştirilmelidir - tipik olarak, bol havalandırmalı, serin ve açık bir alana. Gerekli kapasiteniz, belirli bir süre boyunca ne kadar buz çıkaracağınıza bağlıdır. KEMOLO ile iletişime geçtiğinizde ürününüzün "ıslak" (kurumamış) ağırlığını belirtmeniz gerekmektedir. Döngü süreleri kullanıcı tarafından kolayca ayarlanabilmesine rağmen, gıda ve endüstri dondurarak kurutma makinelerimiz 24 saatte "x" kg buz için derecelendirilmiştir. Para fiyatları için gerçek değerde yüksek kaliteli, yüksek performanslı dondurarak kurutma makineleri sunmaktan gurur duyuyoruz - dondurarak kurutma makineleri yelpazemiz, kalite veya performanstan kesinlikle ödün vermeden, bugün dünyadaki en rekabetçi fiyatlı makinelerden bazılarıdır.

Sorgu