dondurarak kurutma yöntemi

2022-05-04 13:32:28

dondurarak kurutma yöntemi


Dondurarak kurutma yöntemi, malzemenin iç suyunu hızlı bir şekilde dondurmak, ardından suyu süblimasyon yoluyla doğrudan buzdan buhara çıkarmak için bir işlemdir. Dondurarak kurutma yöntemine göre, dondurarak kurutma makinesinin hızlı dondurma özelliği ile donatılması gerektiğini bilmemiz gerekir, bunun sadece dondurmaktan ziyade hızlı dondurma olduğunu unutmamalıyız, çünkü hızlı dondurma, çok daha düşük sıcaklık talep eder ve bu da çok daha düşük bir sıcaklık gerektirir. malzemenin iç suyunu hızlı bir şekilde küçük buz kristaline dondurun ve hızlı dondurma, iç yapıyı yok edecek büyük buz kristalinin oluşmasını önleyebilir, bu da bitmiş dondurularak kurutulmuş ürünlerin daha az ideal kalitesine yol açar. Dondurarak kurutucu ayrıca vakumlama işleviyle donatılmalıdır, basınç ne kadar düşükse, buz süblimleşme sıcaklığı da o kadar düşük olur. Dondurarak kurutma makinesi ayrıca ısıtma işlevi istedi, çünkü buz süblimasyonunun ısıtmayı emmesi gerekiyor, orta derecede ısıtma süblimasyonu hızlandırabilir.


Dondurarak kurutma yöntemi, gıda seviyesindeki sıhhi gereksinimleri karşılamak için fazla niteliklidir. Dondurarak kurutma yöntemi olarak, aynı zamanda buzdan adım adım buhara süblimleşerek malzemelerden su uzaklaştırılır; buhar, serpantin borusu üzerinde yoğunlaşan buhar kondansatörü tarafından tutulur. Taze malzeme, tüm suyu çıkardıktan sonra tamamen kurur. Bazı şirketler, defrost işlemini yukarıdaki işlemle aynı anda elektrikli ısıtma ile gerçekleştirir, bu da su yakalama hızını yavaşlatır ve zamandan tasarruf sağlamazken, enerji tüketimini arttırır, bu nedenle yaygın olarak kullanılmaz.


Dondurarak kurutma yöntemini kullanırken, ürün sıcaklığı ve önceden ayarlanmış sıcaklık aynıdır, bu arada vakum seviyesi yüksüz nihai vakuma ulaşır, tüm bu koşullar ürünlerin zaten dondurularak kurutulduğunu gösterir. Artık dondurarak kurutucuyu kapatabilir ve basıncı serbest bırakabilir, ardından dondurularak kurutulmuş meyveleri boşaltabilir ve hemen paketleyebilirsiniz. Dondurularak kurutulmuş meyve su dışında hiçbir besin maddesi kaybetmez ve dondurularak kurutulmuş meyveler kabarık ve gözeneklidir ve boyut ve şekil değişikliği olmaz. Dondurarak kurutmadan sonra, dondurularak kurutulmuş meyveler daha tatlı, daha kokulu ve daha çıtır. Yaşam standartlarının artmasıyla birlikte bu doğal ve sağlıklı dondurularak kurutulmuş meyve gevreği tüketiciler tarafından giderek daha fazla memnuniyetle karşılanacaktır. Kısa dönemli ve besin değeri yüksek meyveler için ideal bir yatırım projesidir.


Sorgu