Dondurarak kurutma meyve ve sebze makinesi - KEMOLO liyofilizatör

2021-12-28 10:28:04

Dondurarak kurutma meyve ve sebze makinesi - KEMOLO liyofilizatör


Dondurularak kurutulan sebzeler, taze sebzelerin hızlı bir şekilde dondurulması ve ardından bir vakum odasında süblimleştirilmesi ve kurutulmasıyla yapılan sebzelerdir. Dondurarak kurutma işlemiyle yapılan sebzeler sadece sebzelerin rengini, lezzetini ve şeklini korumakla kalmaz, aynı zamanda sebzelerin vitamin, protein ve diğer besin maddelerinin korunmasını da en üst düzeye çıkarır. Dondurularak kurutulan sebzelerin gelişimi çok hızlıdır ve herkes tarafından da beğenilmiştir. Dondurularak kurutulan sebzelerin taşınması ve saklanması kolaydır. Tüm yemekleri yıl boyunca yiyebilirsiniz, ki bu çok uygun. Dondurarak kurutma sebzeleri yapma sürecinde sebzelerin besin değeri zarar görmez veya kaybolmaz ve hiçbir katkı maddesi yoktur.


Dondurarak kurutma meyve ve sebze makinesi - KEMOLO liyofilizatördondurarak kurutma sebze makinesi

Dondurarak kurutma sebze makinesi, ısıya duyarlı sebzelerden suyu uzaklaştırmak ve kurutulmuş sebzeler elde etmek için en iyi kurutma yöntemi olarak kabul edilir. Dondurarak kurutma, çok düşük sıcaklık ve basınçlarda süblimasyon yoluyla suyun uzaklaştırılmasını sağlar, bu da dondurarak kurutma sebzelerinin yüksek kalitesini garanti eder. Diğer dehidrasyon yöntemleriyle karşılaştırıldığında, dondurarak kurutma, orijinal yapı ve rengi koruma yeteneği, ihmal edilebilir besin kaybı ve sebzelerde gözenekli yapının gelişmesi nedeniyle mükemmel rehidrasyon yeteneği gibi önemli özelliklere sahiptir.


Bu nedenle, yüksek değerli ürünler üretmek için sebzelerin ve ekstraktlarının kurutulmasında dondurarak kurutma sebze ekipmanı tercih edilir. Bununla birlikte, şu anda mevcut olan dondurarak kurutma sebze makinelerinin çoğu daha uzun kurutma süresi gerektirir, bu da yüksek enerji tüketimine ve yüksek sermaye maliyetine yol açar. Dondurarak kurutma sebze ekipman maliyetleri, aynı nihai nem içeriğini elde etmek için sıcak havayla kurutmaya göre 2-5 kat ve sprey kurutmaya kıyasla altı kat daha yüksek olabilir.


Dondurularak kurutulan sebzelerde sadece sebzeler bulunur, başka hiçbir malzeme eklenmez. Özel bir gıda saklama yemek kitabına ihtiyacınız yoktur çünkü bu dondurarak kurutma sebzeleri sadece suyu alınmış sebzelerdir. Dondurularak kurutulan sebzeleri ılık suyla rehidre ettiyseniz, herhangi bir çorba tabanına atabilirsiniz, sadece süzün ve çorba tencerenize ekleyin. Kurutulmuş sebzelerden daha hızlı pişirirler, bu nedenle doğrudan kutudan yersek daha az güç veya sıfır güç kullanırız.


Dondurularak kurutulan sebzeler, depolandıkları odanın sıcaklığına bağlı olarak tipik olarak 20-30 yıl gibi uzun bir raf ömrüne sahiptir. Onları doğrudan kutudan yiyebilirsiniz. Kurutulmuş sebzelerden daha hızlı pişerler. Yemek pişirmek için daha az yakıt kullanacaklar.

Sorgu